Natuur, kunst en cultuurparels

Het Nederlandse deel van de Kunstwegenroute is een mooie tocht van ca. 80 kilometer dat bij voorkeur gefietst kan worden. De route neemt je mee door de natuur van Vechtdal Overijssel, door een veelzijdig landschap met molens en oude Saksische boerenerven, idyllisch hoogveen, zandverstuivingen, bossen en rivieroevers, pittoreske dorpjes en tientallen kunstwerken van hedendaagse kunstenaars.

Al fietsend ontdek je kunstwerken die een glimlach ontlokken, uitdagen of vragen om een moment van bezinning. Altijd gaat het om moderne kunstwerken die perfect in het historische landschap passen; beelden, objecten en installaties van eigentijdse kunstenaars van nationale en/of internationale allure. Het leuke is ook dat je langs vele cultuurparels van het Vechtdal komt en zelfs zo Duitsland in kunt fietsen.

Kunstwegenroute versus Vechtdalroute (LF16)

De Kunstwegenroute loopt parallel aan de Landelijke Fietsroute Vechtdalroute (afgekort LF 16) die maar liefst 245 kilometer lang is en loopt van de bron in Darfeld (Munsterland) tot de monding van de Vecht bij Zwolle. De Fietskaart Vechtdalroute (LF16) is gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten in Vechtdal Overijssel, kijk voor meer fietsinspiratie ook op www.vechtdaloverijssel.nl.