Over

Tegen het prachtige decor van Vechtdal Overijssel onderhoudt en ontwikkelt de Stichting Kunstwegen een ruim 160 kilometer lange kunstroute.

De grensoverschrijdende kunstroute van Ohne (Bentheim) tot Zwolle verrijkt het cultuurlandschap en de natuur langs de Vecht met ruim 75 beelden, objecten en installaties van eigentijdse kunstenaars van nationale en/of internationale allure. Met deze route willen wij kwalitatieve kunst in de openbare ruimte toegankelijk maken voor een breed publiek, mede door een goede koppeling tussen de Kunstwegen-route en het toeristisch-recreatieve aanbod van het Vechtdal. 

Stichting Kunstwegen heeft zich in de EWIV, een Europees samenwerkingsverband, verbonden aan de Grafschaft Bentheim en de stad Nordhorn. Gezamenlijk zetten wij ons in voor deze, binnen Europa, unieke kunstroute: KUNSTWEGEN.

 

Ook werkt de Stichting Kunstwegen samen met de Städtische Galerie in Nordhorn en het beeldenpark Anningahof. Op beide locaties is ook een infopunt voor Kunstwegen ingericht, evenals in het infocentrum Vechtdal in Gramsbergen. Landgoed Anningahof stelt één van de binnenruimtes beschikbaar aan de Stichting Kunstwegen. Hierin presenteert de stichting, in samenwerking met Kunstwegen Duitsland en de Städtische Galerie Nordhorn, Duitse kunstenaars met actueel hedendaags werk.

 

 

 

Financien

Het project Kunstwegen wordt in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO),  en door de provincie Overijssel, Stadt Nordhorn en Grafschaft Bentheim.