Over

Tegen het prachtige decor van Vechtdal Overijssel onderhoudt en ontwikkelt de Stichting Kunstwegen een ruim 160 kilometer lange kunstroute.

De grensoverschrijdende kunstroute van Ohne (Bentheim) tot Zwolle verrijkt het cultuurlandschap en de natuur langs de Vecht met ruim 75 beelden, objecten en installaties van eigentijdse kunstenaars van nationale en/of internationale allure. Met deze route willen wij kwalitatieve kunst in de openbare ruimte toegankelijk maken voor een breed publiek, mede door een goede koppeling tussen de Kunstwegen-route en het toeristisch-recreatieve aanbod van het Vechtdal. 

De Stichting Kunstwegen, ondersteund door de provincie Overijssel en de Vechtdalgemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg, heeft zich in een Europees samenwerkingsverband  verbonden aan het Grafschaft Bentheim en de Stadt Nordhorn. Kunstwegen werkt nauw samen met beeldenpark Anningahof in Zwolle en de Städtische Galerie in Nordhorn. Beide locatie hebben ook een infopunt. Ook in het Infocentrum Vechtdal Gramsbergen is een infopunt ingericht. 

Gezamenlijk zetten wij ons in voor deze binnen Europa unieke kunstroute: KUNSTWEGEN.