Kunstwegen-wandeling

23-06-2020

Van juli tot en met oktober kunt u het Zwolse deel van de 180 km lange Kunstwegen-route ontdekken onder leiding van een gids. Startpunt van de wandeling is het Herman Brood museum aan de Blijmarkt. Hier starten we met een kopje koffie/thee. De route voert langs de schitterende grachtengordel, de indrukwekkende Sassenpoort, pittoreske straten, steegjes en pleinen, waar de beelden, ornamenten en installaties extra glans aan geven.

Peter Vader

Uw gids is Peter Vader, onder andere stadsomroeper van de stad Zwolle en initiator van bijzondere en ludieke wandelingen. Hij is terdege op de hoogte van de culturele waarde van de route en de stad en zal u met verve deelgenoot maken van de bijzondere details en vermakelijke anekdotes. De wandeling eindigt bij het atelier van Ronald Westerhuis, een kunstenaar van wereldfaam. Hij is onder andere de maker van het MH-17 monument. U kunt daar de werkplaats bezoeken, waar de imposante roestvrijstalen kunstwerken hun vorm krijgen. Ook kunt u een kijkje nemen in de expositieruimte. Ronald is aanwezig om uw vragen te beantwoorden, terwijl u rustig de opgedane indrukken kunt verwerken onder het genot van een typisch Zwols drankje.

 

Rondleidingen

De rondleidingen vinden plaats op zaterdag 11 juli, 1 augustus, 5 september en 3 oktober 2020. De wandeling begint vanaf het Herman Brood museum aan de Blijmarkt, om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De rondleiding kost € 17,50 p.p. en is inclusief een kop koffie of thee en het Zwolse drankje.
 
U kunt zich aanmelden op info@petervader.nl
 
De rondleiding is ook zeer geschikt als familie-, vrienden-, of bedrijfsuitje. Voor groepen van minimaal 12 personen is een rondleiding op maat te maken, op een door u gewenste datum en uit te breiden met een aangeklede borrel, een buffet of wat uw wensen ook zijn.