Wat te doen

Met Kunstwegen kun je alle kanten op met de fiets, auto of te voet! Op elke willekeurige plek kun je aan je ontdekkingstocht beginnen. Zo is het mogelijk dag etappes te combineren of je eigen route samen te stellen. De borden van de Kunstwegenroute wijzen de weg.

De Kunstwegenroute gaat door een veelzijdig landschap met unieke kunstwerken en bezienswaardigheden en loopt van Darfeld (Munsterland), waar de Vecht ontspringt, tot de monding van de rivier bij Zwolle. De fietsroute is in beide richtingen te fietsen. De Landelijke Fietsroute Vechtdalroute (afgekort LF 16) die maar liefst 245 kilometer lang is, loopt voor een deel parallel aan de kunstroute. De Fietskaart Vechtdalroute (LF16) is gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten in Vechtdal Overijssel.

Maar het is ook mogelijk je eigen etappe of route uit te stippelen via de interactieve fietsroutekaart. De route naar de kunstwerken zelf is aangegeven door andere borden. Wandelend is het mogelijk om etappes van NS Station naar NS Station te lopen in de lijn Zwolle-Dalfsen-Ommen-Marienberg-Hardenberg-Gramsbergen volgens de bewegwijzering met wit-blauwe markering.
 
Kijk voor meer fietsinspiratie ook op www.vechtdaloverijssel.nl.