Infopunten

Langs de Kunstwegenroute zijn ook bijzondere musea, landgoederen en informatiepunten die de moeite van het afstappen zijn. In Zwolle is een prachtig beeldenpark, Beeldenpark Anningahof. Dit is een bijzondere afstapper gezien de prachtige aanleg van het park en de aanwezigheid van binnen- en buitenbeelden. Er zijn tevens Anjerpunten in het Vechtdal waar bijzondere verhalen qua cultuurhistorie verteld worden. In Infocentrum Vechtdal Gramsbergen is ook een infocentrum van Kunstwegen te vinden.

Landgoed Beeldenpark Anningahof

Landgoed en beeldentuin Anningahof is een prachtig beeldenpark en één van de bijzondere locaties langs de route van Kunstwegen in Nederland. Op het landgoed zijn jaarlijks wisselende tentoonstellingen met tientallen beelden in de binnenruimten en buiten in het park te zien.
Landgoed Anningahof  Hessenweg 9 | Zwolle
T 038-4534412 | www.anningahof.nl

 

Infocentrum Vechtdal Gramsbergen

In het Infocentrum Vechtdal Gramsbergen is, behalve een museum met exposities, een belevingscentrum, Anjerpunt en een museumwinkel, ook een infocentrum van Kunstwegen te vinden. Kunstwegenflyers, verkrijgbaar in het Nederlands en Duits, zijn hier gratis op te halen. Je kunt hier terecht voor persoonlijk advies, kaartmateriaal en toeristische informatie. 
Infocentrum Centrum Vechtdal | Meiboomplein 4 | Gramsbergen | T 0524- 56 1639 

 

Anjerpunten

Een Anjerpunt vertelt het verhaal over een plaats in relatie tot de rivier De Vecht en z’n omgeving. Ze vertellen je bijzondere details en onderschrijven lokale specialiteiten, die je niet wilt missen. Elk Anjerpunt vertelt een uniek verhaal. Samen geven zij een totaalbeeld van het Vechtdal met hun verhalen over water, natuur, boeren, landgoederen, historie, duurzaam leven en noaberschap.

 

Tourist Info Punten

Een Tourist Info punt is een informatiepunt van het Vechtdal in bijvoorbeeld een museum, winkel of café met in het assortiment folders, fietsroutes en kaarten van het Vechtdal.