Ontdek Kunstwegen in Vechtdal Overijssel

Een kunstroute zoals je die in Europa nergens tegenkomt. Dat is Kunstwegen. Een ontdekkingstocht langs kunst en natuur: 180 kilometer en 80 kunstobjecten lang. Fietsend of wandelend volg je de loop van de Overijsselse Vecht. De rivier brengt je in Nederland en Duitsland. En overal vind je een steeds wisselend samenspel van kunst en landschap. Gun jezelf en je verbeelding de ruimte in Vechtdal Overijssel!

Een selectie uit de werken

Actueel

Een kunstroute met het beste van cultuur en natuur

Kunst van Hanzestad Zwolle tot kerkdorp Ohne

Kunstwegen verbindt de Hanzestad Zwolle met het Duitse kerkdorpje Ohne, vlakbij kuuroord Bad Bentheim. Dat typeert ook de route. Stadsgewoel, rustieke dorpssfeer en verstilde natuur wisselen elkaar af. Zo sta je kunst te spotten in het dynamische centrum van Hanzestad Zwolle, zo baan je je een weg naar een kunstobject dat diep verscholen in het landschap ligt. Hier is toonaangevende kunst vergroeid met de omgeving.

Overijssel en Bentheim

Genieten met maximale vrijheid

Aan Nederlandse kant liggen Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg aan de route. In Duitsland is Nordhorn een brandpunt. Stuk voor stuk plaatsen waar je graag aanlegt om van het rijke culturele en toeristische aanbod te genieten. Kies je eigen startpunt, bepaal zelf de lengte van je etappes en laat kunst en landschap de rest doen. Kunstwegen biedt je maximale vrijheid en flexibiliteit. Behalve per fiets of wandelend is de route ook met de motor of auto te verkennen. Bovendien zijn er overal  aansluitingen op NS-stations, waar je trouwens ook een flink aantal van de kunstwerken vindt.

Ontdek de kunst

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen via info@kunstwegen.nl of bekijk meer gegevens op onze contactpagina.