Opening seizoen 2019 - Anningahof

10-05-2019

Voor de opening van het seizoen is in het Kunstwegenpaviljoen op de Anningahof, een expositie ingericht met werk van de kunstenaar Harmen van der Tuin. De expositie is te zien vanaf 22 mei 2019.

In zijn nieuwste werk vermengt Harmen van der Tuin kunst en design en onderzoekt hij de maakbaarheid en de technologie. Zijn werk ontspringt, vanuit zijn  (oer-verlangen) naar eenheid en verbinding (wat het wezen is van de schoonheidsbeleving). Vanuit de open oorspronkelijke natuurlijke staat, van vrije aandacht, en niet- weten, ontstaat door improvisatie, zijn muziek, design en beeldende kunst. 

Harmen van der Tuin

Harmen heeft de opleiding Academie Artez discipline autonoom schilderen gevolgd. Hij is een multidisciplinair kunstenaar en maakt schilderijen, sculpturen, design en toegepaste kunst in openbare ruimtes. Hij improviseert hedendaagse eigentijdse muziek. De kunstenaar verwierf bekendheid door de Nederlandse inzending voor de Horti -Culturele World expo in China (2006). Hij won in 2010 de design award (=meer prijs). Zijn werken worden gepresenteerd in verschillende galeries en op beurzen. Onder andere Galerie Loof (NL)– Solo presentatie Kunstrai 2018 – Noordkunst- Museum Belvedère,  Bogert Gallery (BE)  Richeldis-fineart London (UK) 2019 Freud-monk Gallery 2019