Vechtdalfietsroute

De Vechtdalroute (voorheen LF16 route) is een landelijke lange afstandsroute. Het is een veelzijdige 245 kilometer lange fietsroute tussen Zwolle bij de monding van de Vecht en Darfeld (Duitsland) bij de bronnen van de Vecht. Deze route volgt nagenoeg dezelfde route als de Kunstwegenroute.

Wisselend landschap

De Vechtdalroute is in beide richtingen te fietsen. Al fietsend volg je de loop van de Vecht. De route kun je in verschillende dagtrajecten volgen. Elk traject kent zijn eigen wisselende landschappen en bijzondere kunstobjecten. De Vechtdalroute volgt namelijk bijna dezelfde route als die van Kunstwegen. Dus je fietst door een kilometers lang openluchtmuseum. Niet alle kunstwerken liggen direcht aan de Vechtdalroute, het is ook mogelijk om je eigen etappe of route uit te stippelen via de interactieve fietsroutekaart

Kunstwerken
De route naar de kunstwerken zelf is aangegeven door andere borden. Wandelend is het mogelijk om etappes van NS Station naar NS Station te lopen in de lijn Zwolle-Dalfsen-Ommen-Marienberg-Hardenberg-Gramsbergen volgens de bewegwijzering met wit-blauwe markering.

Hoe vind je de route?

Voor het vinden van de route zijn er verschillende hulpmiddelen. De route is goed bewegwijzerd. Op cruciale punten zijn de LF-bordjes aangebracht om de richting aan te geven. Dus je kan lekker doorfietsen door de bewegwijzering te volgen. Daarnaast is er een gratis fietskaart die verkrijgbaar is bij de Infopunten in het Vechtdal of download hieronder de fietsgids.